A napelemes rendszerek új generációja. Továbbfejlesztett működési elvük, egyedülálló hatásfokot, biztonságot és átláthatóságot biztosít minden napelemtáblának ezáltal a teljes rendszernek.

A vezérelt - smart napelemes rendszer áramtermelését egy kétlépcsős számítógépes vezérlés optimalizálja:

Minden napelemtábla energiatermelése, különállóan egy mikroprocesszor irányítása alatt áll. Minden string koordinációját egy, a mikroprocesszorokkal kommunikáló, számítógép vezérlésű inverter valósítja meg.

A smart rendszer, megoldást nyújt a jelen és a jövőben felmerülő problémákra. Legyen szó a napelem táblák, gyártásából adódó teljesítménykülönbségről. Szennyeződés, hőmérsékletkülönbség vagy csúszó árnyékhatásból adódó teljesítményveszteségről. Több tájolásról vagy különböző modulok használatáról. A rendszer rugalmasan bővíthető bármely gyártó, különböző típusú napelemtáblájával, illetve saját Lithium energiatárolóval. 

A hagyományos rendszerekkel szemben, a Smart rendszer garanciája reális költségen bővíthető 25 évre. Így garanciaidőn belül megtérül, a garantáltan megtérülő rendszer kizárja a beruházás kockázatát.

//smartsolar.hu/wp-content/uploads/2020/02/vezerelt-1.jpg//smartsolar.hu/wp-content/uploads/2020/02/vezerelt-3.jpg

NAPELEMTÁBLÁHOZ INTEGRÁLT: TELJESÍTMÉNY OPTIMALIZÁLÓ

A teljesítményoptimalizálók legújabb típusa, integrálva a napelemhez. Kedvezőbb feszültség és teljesítményértékekszintek mint az utángyártott típusoknál.  

Esetleges cseréje egyszerű, kombinálhatósága univerzális.

A TELJES TETŐFELÜLET HASZNOSÍTÁSA

A napelemtáblák önálló vezérlése lehetővé teszi a teljes tetőfelület hasznosítását. A több napelemtábla, több energiatermelést tesz lehetővé ugyanazon tetőfelületen, a hagyományos rendszerekkel szemben.
Egyedülálló a bővíthetősége: a meglévő rendszerben működő napelemtáblák mérete, teljesítménye, típusa, gyártója, kora nincs negatív hatással a rendszerbe utólag bővítés céljából felszerelt napelemtáblák teljesítményére, mely a hagyományos rendszereknél a felépítéséből adódóan megoldhatatlan probléma volt, abban a működési elvben.
Vegyes tájolású rendszer esetén elegendő egy inverter használata, mely egyben lehetővé teszi a különböző string hosszakat is. Tehát a méret és elrendezés már nem korlátozza a teljesítményt. Az árnyékolt modulok nem csökkentik le magukkal az egész string teljesítményét.

 

//smartsolar.hu/wp-content/uploads/2020/02/vezerelt-4.jpg//smartsolar.hu/wp-content/uploads/2020/02/vezerelt-5.jpg

INGYENES TERMELÉS MONITORING

A napelemes rendszer megfigyelés nélkül ,olyan mint az autó műszerfal nélkül. A leggyorsabb megtérülés és legolcsóbb áram előállításának feltétele, a maximális teljesítmény.
Minden napelemtábla termelését, egyenként láthatjuk. Ha bármilyen probléma lépne fel mely csökkenti a termelést, célzottan tudjuk orvosolni gyorsan és hatékonyan annál a panelnál ahol ez fennáll. A termelés ilyen módon történő maximalizálása, gyorsabb megtérülést, ezáltal olcsóbb áramot eredményez.
A SolarEdge ingyenes modul szintű online megfigyelést biztosít a rendszer élethosszáig. 
Csökkenti a rendszereket felépítő modulok aszimmetriáit, ezáltal növeli azok élettartamát. 
Hosszabb élettartam, maximalizált termelés. 

//smartsolar.hu/wp-content/uploads/2020/02/vezerelt-7.jpg

KIMAGASLÓ BIZTONSÁG ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

Kizárólag a Smart rendszernél érhető el alapfunkcióként, az automatikus védelmi rendszer (SafeDC). A teljes rendszer képes automatikusan áramtalanítani magát. Külön – külön minden egyes napelemtáblát egyenként lekapcsol és biztonságos 1V feszültségre csökkenti a napelem panelek feszültségét. A hagyományos rendszereknél a tűzvédelmi főkapcsolóval is, csupán a szolár kábelen folyó áramot szakítottuk meg. Így a tetőn a napelemtábláknál akár 1000 volt DC feszültség is előfordulhatott. Ennek az innovációnak küszönhetően a teljes személyi és vagyoni biztonság garantálva. Ha bármilyen probléma lépne fel az elektromos hálózatban, vagy biztonsági okból lekapcsolnánk az invertert, akkor nem csak az invertert kapcsoljuk le, hanem minden napelemtáblát. Hagyományos rendszer esetén amíg a nap süt, a rendszer akár 1000V feszültség alatt is lehet. Mely nagyon költségessé teheti a rendszer, évente-kétévente javasolt tisztítását. 

//smartsolar.hu/wp-content/uploads/2020/02/vezerelt-6.jpg

SMART RENDSZER VS. HAGYOMÁNYOS RENDSZER

A SOLAREDGE TELJESÍTMÉNY OPTIMALIZÁLÓK GYÁRTÁSA:

  • Email: info@smartsolar.hu
  • Cím: 9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6. 1.em 106.

Kapcsolat felvétel

Cégadatok

 

Smart Solar Kft.

9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6. 1.em 106.

06/94/794-550

info@smartsolar.hu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön újdonságainkról első kézből!