A hagyományos napelemes, foto-villamos rendszerek működési elve az 1950-es évek óta ismert. Működési elvük az első elgondolások alapján valósult meg. Melyek alapvetően sikeresnek mondhatóak, hiszen ezért is tudott elterjedni. Az első hagyományos elvű, szilícium alapú rendszerek nagyjából 50 - 60 éve működnek. Melyek energiahozamai folyamatosan növekedve, egyre vonzóbb megtérülést eredményeznek. 

A rendszer hatásfokának növelése, magasabb tisztaságú, minőségű illetve, reakcióképesebb anyagok felhasználásával folyamatosan növekszik.

Az elmúlt 50-60 év alatt összegyűlt tapasztalatok, rámutattak a hagyományos rendszer, elvi működéséből adódó problémákra. Melyek, kimondott előtérbe helyezésével lett újra gondolva, a teljes működési elv és felépítés.

A MŰKÖDÉSI ELV ÉS FELÉPÍTÉSBŐL ADÓDÓ PROBLÉMÁK: 

  • Minden munkaponton, a legkevesebb energiát termelő napelem, a saját teljesítményére lecsökkenti a többi napelemtáblát.
  • A napelemtáblák egyenként nem megfigyelhetőek, egy esetleges probléma feltárás pénz és időigényes.
  • A bővítés folyamán a régi panel mellé felszerelt új panel teljesítményét a gyengébb, régebbi panel határozza meg. 
  • A 25 év garanciaidő az inverterre nem megoldható, vagy csak irreális áron.

Vállalatunk kiemelkedően fontosnak tartja a műszaki innovációt. A múlt tapasztalatait a jelenben felhasználva folyamatosan növeljük rendszereink hatásfokát, műszaki megbízhatóságát, rendszer szintű átláthatóságát. Mely felmerülő műszaki kihívásokra a modul szintű vezérlés és ellenőrzés, kiemelkedően a legjobb ár/érték arányú megoldást jelenti, mint lakossági, mint vállalati mértékben.

Napjainkban a fotovoltaika piaca alapvető változásokon megy keresztül. A szolár iparág fokozatosan eltávolodik a hagyományos rendszerektől, s hovatovább a gyors megoldások és a gyártásoptimalizálás felé fordul. Ide tartoznak főként a DC optimalizálók, amelyeket panelszintű teljesítményelektronikaként – MLPE (module level power electronics) – ismerünk. Ez növeli a fotovoltaikus panelekből nyert energia mennyiségét, s csökkenti az ún. levelized cost of energy (LCOE), vagyis az erőmű élettartama utáni energia-előállításra fordított költségek szintjét.

A kezdetben a szoláripar perifériáján lévő kis iparágból néhány év alatt a leggyorsabban fejlődő területté vált. Számos országban a smart technológiák számítanak a napelemes telepítések fő trendjének, s nemcsak a kis, háztartási rendszerek esetében, hanem fokozatosan a nagyobb, ipari-kereskedelmi célú rendszerek szegmensében is nagy piaci részesedésre tesznek szert. Ennek az oka, hogy a klasszikus váltóirányítók technológiájával ellentétben a smart megoldások összehasonlíthatatlan előnyökkel bírnak, és folyamatosan csökken az áruk is.

  • Email: info@smartsolar.hu
  • Cím: 9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6. 1.em 106.

Kapcsolat felvétel

Cégadatok

 

Smart Solar Kft.

9700 Szombathely, Semmelweis u. 4-6. 1.em 106.

06/94/794-550

info@smartsolar.hu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön újdonságainkról első kézből!